Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ – Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ


[Το βίντεο προέρχεται από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου]

«Γ
ια φαντασθείτε, κυρίως όσοι δυσκολεύεσθε με την οδήγηση, ένα αυτοκίνητο που αντί να… μπλέκεις με τιμόνια και ταχύτητες, απλώς θα σκέπτεσαι “στρίψε δεξιά”, “στρίψε αριστερά”, “πάτα γκάζι”, “πάτα φρένο” και αυτό θα υπακούει! Θαύμα! Και φαίνεται ότι αυτό το θαύμα το πέτυχαν ερευνητές του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου που ανέπτυξαν μία επαναστατική τεχνολογία βασισμένη σε αισθητήρες, ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και βιοηλεκτρικά κύματα που κινεί το αυτοκίνητο με τον νου. Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα!» διαβάσαμε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2011. Και γελάσαμε! Ναι! Γελάσαμε! Γελάσαμε με το σχόλιο «Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα!» Για ποια επιστημονική φαντασία μας μιλάει; Μήπως για την ιστορική καταγραφή του Ομήρου σχετικά με το νοοκίνητο πλοίο των Φαιάκων που δόθηκε στον Οδυσσέα; Ή για την Αργώ; Ή για τα νοοκίνητα πλοία του Ραδάμανθυ; Σίγουρα βέβαια, τα πλοία αυτά λειτουργούσαν με πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία.
Κ
αι όσοι ισχυρίζονται πως η ύπαρξη των νοοκίνητων αυτών πλοίων βρίσκεται στην φαντασία αυτών που τα πρωτοανέφεραν, έρχεται το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου με την νέα αυτή επιτυχία των ερευνητών του να τους αποδείξει  το πόσο πραγματική και εφαρμόσιμη μπορεί να είναι μία τέτοια τεχνολογία που η σύγχρονη έρευνα που η σύγχρονη έρευνα άρχισε ήδη να εφαρμόζει και που, αν συνεχισθεί, σε κάποια χρόνια, θα μπορέσει ίσως να ανταγωνισθεί την τότε τεχνολογία.
Τ
ο ανησυχητικό θέμα είναι πως δεν θέλουμε να παραδεχθούμε την ιστορικότητα των όσων διαβάζουμε στα αρχαία κείμενα των διαφόρων αρχαίων λαών.
 
Τ
ώρα βέβαια δεν μπορεί να ξέρουμε κατά πόσον οι διάφορες επιστημονικές ομάδες οργανισμών όπως η NASA, το CERN κλπ. δεν παραδέχονται πράγματι την ιστορικότητα των αναφορών αυτού του είδους, ή, θέλοντας να πρωτοπορούν σε τέτοιου είδους επιστημονικές ανακαλύψεις, αντιμετωπίζουν τα αρχαία κείμενα σαν ανυπόστατα παραμύθια ώστε, αποκρύπτοντας από τον πολύ κόσμο και ένα μεγάλο μέρος των αρχαίων κειμένων, να τους αποκλείουν από την  πιο συστηματική έρευνα των αρχαίων τεχνολογιών που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει  την σύγχρονη κοινωνία και, όποτε πιστεύουν πως αυτό τους συμφέρει, να βγάζουν στο φως κάποια στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν σαν δικές τους, σύγχρονες εφευρέσεις.
Τ
ο νοοκίνητο όμως αυτοκίνητο  μοιάζει να γίνεται πραγματικό.. Οι Γερμανοί ερευνητές που φαίνεται πως πίστεψαν τον Όμηρο που έλεγε για τα νοοκίνητα πλοία των Φαιάκων, όπως και, στα τέλη του 19ου αιώνα, είχε κάνει και ο Σλήμαν και ανακάλυψε την Τροία και τις Μυκήνες, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό που στις μέρες μας μοιάζει με θαύμα. Το πρώτο νοοκίνητο αυτοκίνητο που δεν είναι παρά η αρχή μιας σειράς νοοκίνητων μηχανημάτων που θα μας ταξιδεύουν χωρίς κίνδυνο στην στεριά, τον ουρανό και την θάλασσα, αλλά και στις εσχατιές του διαστήματος, αποδεικνύοντας περίτρανα την αρχαία τεχνολογία στην οποία ελάχιστοι μόνο πιστεύουν.
Α
ς γίνει λοιπόν η ανακάλυψη αυτή των Γερμανών ερευνητών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, η αρχή, ώστε ο κόσμος να πιστέψει την πραγματική υπόσταση των όσων είναι γραμμένα στα αρχαία κείμενα και, βασισμένος σε αυτά, να σπρώξει την ανθρωπότητα σε μία νέα και καλύτερη εποχή.