Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ – ΘΕΑΣΗ ΑΤΙΑ (UFO) ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Φωτογραφία στην οποία φαίνονται τα δύο από τα πέντε
φωτεινά Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα που
εθεάθησαν στο Μώλο της Σκύρου, στις 12 Αυγούστου 2014,
λίγο μετά την 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Το φαινόμενο που
διήρκησε περί το ένα λεπτό έγινε αισθητό από τουλάχιστον
20 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονταν εκείνη
την ώρα σε γνωστό παραθαλάσσιο bar της περιοχής. Σχετικά
με το φαινόμενο ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα,
ωστόσο τίποτα καινούργιο δεν ανακαλύφθηκε μετά την
απότομη εξαφάνιση των πέντε αντικειμένων...

Μ
ία φίλη του ιστολογίου μας, της οποίας το όνομα ζήτησε να μην δημοσιευτεί, μας πληροφόρησε για ένα περιστατικό που τις τελευταίες ημέρες ούτως ή άλλως έκανε τον γύρω του Διαδικτύου. Ενώ περνούσε τις διακοπές της στην Σκύρο, μία νύχτα έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός πραγματικά παράξενου φαινομένου. Συγκεκριμένα μία νύχτα, πάνω από τις ανατολικές ακτές του νησιού, εμφανίστηκαν και παρέμειναν για αρκετή ώρα πέντε κινούμενα φώτα στο ουρανό. Τα φώτα αυτά τα οποία κινούνταν για ώρα σε σχηματισμό, μέσα στην ηρεμία της καλοκαιρινής νύχτας, τελικά εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας τεράστια ταχύτητα προς την πλευρά της θάλασσας.
Τ
ο περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου 2014, ημέρα Τρίτη, λίγο μετά την 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Έγινε δε αισθητό ιδιαίτερα στην περιοχή του Μώλου, στα ανατολικά παράλια του νησιού, αλλά και στις γύρω περιοχές, ενώ υπήρξε σχετικά μεγάλος αριθμός αυτόπτων μαρτύρων. Σε ένα beach bar μάλιστα της περιοχής, όπου βρισκόταν και η φίλη του ιστολογίου μας που είδε το παράξενο φαινόμενο, τουλάχιστον 20 άτομα παρακολουθούσαν ξαφνιασμένα την συντονισμένη κίνηση των πέντε Αγνώστου Ταυτότητος Ιπταμένων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) στον νυχτερινό ουρανό, σε απόσταση πολύ κοντινή απ’ αυτούς που κάποιοι εξ αυτών προσδιόρισαν στα 500 μέτρα. Ωστόσο, όπως μας είπε και η ίδια η αυτόπτης μάρτυρας, η εικασία αυτή ήταν εντελώς υποθετική, αφού ούτε ήξεραν το πραγματικό μέγεθος των αντικειμένων (το οποίο θα επηρέαζε στον υπολογισμό της απόστασής τους από την παραλία), ούτε και ήταν δυνατόν να γίνει ένας τέτοιος υπολογισμός με ακρίβεια, στο λιγοστό φως της νύχτας.
Τ
ο όλο φαινόμενο κράτησε πολύ λίγο. Η ίδια η αυτόπτης μάρτυρας που δεν σκέφτηκε εκείνη την ώρα να το χρονομετρήσει, κατά προσέγγιση υπολόγισε πως πρέπει να διήρκησε περί το ένα λεπτό. Άλλοι μάρτυρες ωστόσο που μίλησαν για το περιστατικό πριν απ’ αυτή κάνουν λόγο για θέαση διάρκειας λιγότερο του ενός λεπτού.
Π
αράλληλα, όπως εκ των υστέρων μαθεύτηκε, υπήρχαν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή, αλλά και εκτός αυτής, κάποιος εκ των οποίων μάλιστα ενημέρωσε το Λιμενικό, το οποίο όμως, αν και έσπευσε στην περιοχή, έφτασε κατόπιν εορτής και πλέον δεν μπορούσε να κάνει κάτι.
Σ
ύμφωνα με την μάρτυρά μας, τα φώτα που εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω απ’ την Σκύρο δεν είχαν όλα την ίδια φωτεινότητα, ενώ κάποιες στιγμές η φωτεινότητα τους αυξομειωνόταν, κάτι που έδινε την εντύπωση πως αναβόσβηναν. Τα δύο μάλιστα εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα φωτεινά και πιο ευδιάκριτα στον νυκτερινό ουρανό σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία.
Ο
Άλλη φωτογραφία του φαινομένου που εστιάζει στα
δύο από τα συνολικά πέντε αντικείμενα που εθεάθησαν
στον Μώλο της Σκύρου, στις 12 Αυγούστου 2014.
 δε «χορός» των αντικειμένων αυτών κάτω από τα περίεργα βλέμματα των είκοσι και πλέον μαρτύρων που παρακολούθησαν το παράξενο αυτό φαινόμενο την νύχτα εκείνη, ήταν τέλεια συντονισμένος, ενώ η απόσταση μεταξύ των φωτεινών σημείων στον ουρανό έμενε πάντα η ίδια και ο σχηματισμός τους δεν χάλασε σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρά μας αυτό ίσχυε σίγουρα για τα δύο φωτεινότερα φώτα, αλλά της φάνηκε ότι το ίδιο ίσχυε και για τα τρία μικρότερα. Σχολιάζοντας δε το φαινόμενο αυτό μας ανέφερε ότι σε αντίθεση με άλλους απ’ τους θαμώνες του bar στο οποίο βρισκόταν, είχε την εντύπωση πως, τουλάχιστον αναφορικά με τα δύο φωτεινότερα από τα αντικείμενα, αν όχι και αναφορικά με τα υπόλοιπα τρία, η κίνηση ήταν τόσο καλά συντονισμένη που θα ήταν δυνατόν να μην πρόκειται για πέντε διαφορετικά ΑΤΙΑ, αλλά αποκλειστικά για ένα ενιαίο Αγνώστου Προελεύσεως Ιπταμένου Αντικειμένου (ΑΤΙΑ ή UFO), το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παρέμενε αόρατο στο σκοτάδι της νύχτας, ενώ φαίνονταν μόνο τα πέντε φωτεινά σημεία στο κάτω μέρος του. Το σίγουρο είναι όμως το ότι είτε επρόκειτο για ένα, είτε για πέντε διαφορετικά ιπτάμενα αντικείμενα, το όλο φαινόμενο υπήρξε απρόσμενο και σίγουρα εκπληκτικό.
Η
 φίλη του ιστολογίου μας που μας τα είπε αυτά, δυστυχώς, δεν πρόλαβε παρά να τραβήξει δυο φωτογραφίες, αλλά η παλιάς τεχνολογίας κάμερα του κινητού της τηλεφώνου, σε συνδυασμό με την χαμηλή φωτεινότητα, έκαναν τα αντικείμενα στις φωτογραφίες της να μην φαίνονται σχεδόν καθόλου. Για τον λόγο αυτό, αντ’ αυτών, στο άρθρο αυτό χρησιμοποιούνται κάποιες από τις φωτογραφίες άλλων θαμώνων που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς και το ακόλουθο video, το οποίο επίσης τραβήχτηκε την νύχτα εκείνη στο νησί και το οποίο ήδη έχει κάνει τον γύρω του Διαδικτύου.
Α
ναφορικά με το video που ακολουθεί τέλος, σε αυτό φαίνονται κυρίως τα δύο φωτεινότερα από τα πέντε ΑΤΙΑ που μας περιέγραψε και η φίλη του ιστολογίου μας. Από τα υπόλοιπα τρία, σύμφωνα με τον χρήστη του YouTube που ανέβασε το εν λόγω βίντεο, το πιο φωτεινό φαίνεται επίσης στο video αυτό, αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να το προσέξει κανείς να αναβοσβήνει. Όσο για τα δύο ασθενέστερα φώτα, αυτά δεν καταγράφηκαν από την κάμερα του κινητού του. Το video εμφανίζει τα πλάνα του δύο φορές, μία σε κανονική ταχύτητα και μία με επιβράδυνση στο μισό της ταχύτητας αυτής.
Η
 φίλη του ιστολογίου μας όμως που μας μίλησε για το video αυτό το οποίο εκ των υστέρων συνάντησε αναζητώντας για το παράξενο φαινόμενο το οποίο είχε παρακολουθήσει στο Διαδίκτυο, μας είπε ότι αυτό το video ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να περιγράψει την μαγεία της ζωντανής θέασης του παράξενου φαινομένου που είχε την τύχη να παρακολουθήσει.


Το video του φαινομένου που κυκλοφορεί στο ΥουTube



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου